пʼятницю, 17 березня 2017 р.

До 100-річчя Української революції



У березні 2017 року виповнюється 100 років від початку Української революції 1917-1921 років — одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії Українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної  боротьби, відродження української нації.

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність і соборність України та військової звитяги захисників рідної землі, творців національної державності Президентом України 22 січня 2016 року підписано Указ №17 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років», яким 2017-й проголошено Роком Української революції.

З 17 березня в читальній залі нашої бібліотеки відкрита тематична виставка «Шляхами Української революції», як один із заходів відзначення цього ювілею. На виставці ви можете ознайомитись з літературою, де чітко визначена хронологія революції, її етапи, здобутки та причини поразки. А в творах М.Грушевського, В.Винниченка, С.Петлюри, Д. Дорошенка ви зустрінетесь з дослідженнями і поглядами самих учасників подій.

Чекаємо на вас!


пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Підсумки конкурсу "Твори Шевченка в QR-кодах"



 

1 березня на сайті нашого колегіуму бібліотекою було оголошено конкурс "Твори Шевченка в QR-кодах".

За результатами конкурсу, за повну і правильну відповідь переможцями стали:

1 місце – Алешков Д. та Лисенко І. (9-В кл., кл. керівник Доренська Н.А.)
2 місце -  Асадова С. ( 11-Б кл., кл.керівник Салякіна О.І.)
3 місце – Павленко Д. (10-В кл., кл. керівник Гутарук Н.В.)
Переможці отримали подарунки від бібліотеки – книги українських письменників серій «Шкільна бібліотека української літератури», «Українська класика» та «Історія України в романах».


Вітаємо наших переможців!