понеділок, 15 квітня 2019 р.


         
  11 та 12 квітня  бібліотекар Комунального закладу «Запорізька спеціалізована школа-інтернат ІІ – ІІІ ступенів «Січовий колегіум»  Наталя Левадна взяла участь у роботі  конференції «Академічна доброчесність: практичний вимір», яка проходила на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія»  . Конференція мала на меті узагальнити успішні практики української освітньої спільноти у питаннях академічної доброчесності та якості освіти, та проаналізувати, які стратегічні та практичні зміни варто здійснити для побудови якісно нової системи освіти України.     Учасники заходу протягом двох днів мали  можливість підсумувати здобутки освітньої системи України, узагальнити успішні практики в питаннях академічної доброчесності та якості освіти. Цікавими та змістовними були виступи   представника наглядової ради Міжнародного центру академічної доброчесності Т. Галлант,очільниці економічного факультету університету Ферфілд(США) К.Нантц, голови Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти С.Квіта та інших спікерів конференції. В процесі роботи розглядалися  стратегічні засади створення середовища доброчесного навчання: комунікування доброчесності, створення доброчесного простору, інкорпорацію прикладів академічних порушень в навчальні плани та використання прикладів академічних порушень як основних.  

   Впродовж сесії для бібліотекарів, яку  проводили  Ярослава Сошинська, доцентка Видавничо-поліграфічного інституту НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» та Оксана Бруй, президентка Української бібліотечної асоціації, фахівці обговорювали   можливості підвищення кваліфікації з питань академічної доброчесності та ділилися досвідом формування культури академічної доброчесності у своїх бібліотеках та спільнотах.
    За результатами кнференції хочеться відзначити, що проект SAIUP   надихає  на подальшу співпрацю  учасників навчального  процесу щодо запровадження нових принципів  наукової комунікації та  забезпечення академічної доброчесності в освітньому середовищі.

Немає коментарів:

Дописати коментар